Style beyond imagination by Interact Atheneum: Un concurs de modă în scop caritabil

Style beyond imagination by Interact Atheneum: Un concurs de modă în scop caritabil

Style beyond imagination este concursul de modă susținut de Interact Atehenum în scop caritabil, la care oricare dintre noi poate participa sub o formă sau alta. Cauza căreia sper să ne alăturăm în număr cât mai mare, este momentul de cotitură prin care Alexia Sîngeorzan trece în această perioadă, în urma unui diagnostic extrem de grav.

Când cei de la Interact Atheneum m-au invitat să particip la acest eveniment, Style beyond imagination, nu am ezitat și am acceptat să fac parte din juriul unui concurs de modă, mai ales atunci când am auzit că scopul acțiunii este unul caritabil. M-aș fi alăturat oricum unei astfel de cauze, însă m-am bucurat când am auzit că putem ajuta un copil chiar prin intermediul creativității investite într-unul dintre domeniile noastre preferate – moda.

Dincolo de ideea de a susține o cauză prin intermediul creației vestimentare, m-a impresionat foarte tare implicarea elevilor de liceu care fac parte din Interact Atheneum, în multiple cauze. Am tot auzit de-a lungul anilor ideea că „Schimbarea începe prin noi”, dar acum am și văzut-o pusă în practică. Și nu cred că avem de învățat doar de la marile figuri sau de la maeștrii domeniului de activitate, ci trebuie doar să fim un pic atenți la entuziasmul și la implicarea acestor adolescenți, pe care i-am lăsat mai jos să se prezinte în cuvintele lor, în lucruri cu adevărat mari. 

Ne-am cam obișnuit să vorbim despre te miri ce copertă sau cine știe ce colecție colecție, ca să nu mai zic de it item-urile de miliarde, atunci când aducem moda în discuție. Însă cele mai de preț lucruri din lume, nu au nicio legătură cu materialul și cu expunerea lui pe vreun covor roșu. Alexia Sîngeorzan este cea căreia acest evenimentul-concurs Style beyond imagination îi este dedicat. 

Are 16 este din Brașov și visează să devină avocat, însă, în loc de pregătire pentru cariera pe care și-o dorește, prezentul pentru ea se reduce la un aparat și la salonul spitalului Sf. Constantin din Brașov, în care fiecare zi înseamnă stres, suferință și 1000 euro. În septembrie anul trecut, Alexia a primit un diagnostic te cutremură doar când începi să atribui un înțeles literelor ce-l compun: LEUCEMIE ACUTALIMFOBLASTICA. Ce face mai tragica situatia este complicația pulmonară cauzată de activarea virusului CMV(cytomegalovirus)

Fiecare secundă contează, așa că e momentul să trecem la treabă! Iar asta înseamnă atât să devenim creativi, cât și să participăm, după posibilități, cu donații, pentru a o ajuta pe Alexia să devină avocatul excelent care și-a propus să ajungă. Tratementul ei depășește 30 000 euro/lună, așa că hai să facem împreună ceva magic.

Pe 16 ianuarie, alături de Andra Marica, ownerul și fondatoarea Dinasty Models Academy, voi juriza concursul la care se vor înscrie atât studenți UNAarte, cât și alte persoane care doresc să își expună ideile. Formularul este aici, așa că spread the news!

Pe pagina de Instagram Interact Atheneum și pe pagina de Facebook dedicată Alexiei, se află toate detaliile privind donațiile.

Conturi:

  • RO13RZBR0000060021498269 ALEXE MARIA
  • Nume: Singeorzan Raluca Ioana

BCR – RONRO47 RNCB 0053 0482 8028 0002

BCR-EURRO84 RNCB 0053 0482 8028 0015

BCR-USDRO57 RNCB 0053 0482 8028 0016

Le mulțumesc din nou copiilor minunați din Interact Atheneum, care m-au implicat în acest proiect și pe care vă las să îi cunoașteți: 

Ioana

„Numele meu este Nita Ioana si acesta este al doilea meu an la interact. Am aflat de Interact Atheneum acum un an, prin septembrie, participand la un targ de voluntariate. Eram doar clasa a 9 a dar imi doream foarte mult sa ma implic in asa ceva si sa ajut cat mai multa lume. Asa ca am fost la un interviu, in urma caruia am fost acceptata. De atunci, in fiecare seara de miercuri de vedem cu totii si impartasim idei, comunicam, cautam locatie, sponsori sau invitati, ca la final sa iasa un eveniment cat mai atractiv pentru public, in urma caruia sa stangem cat mai multi bani pentru cauza aleasa. Fiind doar adolescenti intre varstele de 14-18 ani atmosfera este mereu una deschisa. 

Ma consider norocoasa ca am avut ocazia sa prind o perioada anul trecut fara pandemie. Am avut ocazia sa imi cunosc destul de bine toti colegii si sa imi fac noi prieteni. Primul eveniment pe care l am organizat a fost un webinar, numit “Teen Talk” unde au venit numerosi invitati (printre care Busu, Bromania, Mara Calli etc), din diferite domenii, care au vorbit despre cum au ajuns cunoscuti si drumul parcurs pana la succes. A fost o experienta foarte interesanta si ma bucur foarte mult ca am avut ocazia sa ma implic! A urmat perioada pandemiei, unde toate evenimentele s-au mutat online, dar am invatat ca ne putem acomoda indiferent de situatie, atata timp cat ne place ceea ce facem. Stiam ca vreau sa ma implic si mai mult, asa ca am decis ca vreau sa intru in board, iar acum sunt AgentPR in cadrul clubului pe mandatul 2020-2021, insemnand ca ma ocup promovarea interactului pe retelele de socializare instagram si facebook.”

Daria

”Ma numesc Daria Alexe, am 17 ani si sunt membra Interact Atheneum de un an. Sincer vorbind, cand am intrat in aceasta organizatie nu am prea stiut in ce ma bag. Stiam doar ca ma va ajuta pe viitor, pentru ca asta auzeam de la alte persoane. Sunt destul de timida si ma acomodez mai greu in imprejurari noi, dar la interact a fost complet diferit. Este o organizatie creata de si pentru tineri, asadar din prima sedinta atmosfera a fost mult mai placuta. Am avut noroc ca am reusit sa intru in 2019 (fara pandemie) si a fost mult mai usor sa ma cunosc cu colegii mei si sa reusesc sa organizez un eveniment fizic si in conditii normale. In ultima perioada am invatat sa ne acomodam si atata timp cat ne place ceea ce facem si reusim sa ajutam oameni care au nevoie, suntem de neoprit ;)”

Teo

„Buna! Sunt Teo, am 16 ani si sunt recrut la Interact Atheneum. Ma consider o persoana ambitioasa, implicata si dornica sa ma adaptez in medii noi. Aflasem de interact inca de anul trecut dar m am inscris in toamna asta din dorinta de a iesi din zona de confort. Stiu ca voluntariatele sunt folositoare pentru facultate asa ca m am gandit ca interactul ar fi un bun start si asa a si fost.Consider ca experienta de pana acum a constituit o oportunitate de a relationa intr un mediu diferit fata de cel de la scoala si inseamna inclusiv maturizare, trezindu ne la realitate in legatura cu unele aspecte ale vietii de adult.”

Ioana

„Buna! Sunt Ioana, am 15 ani si sunt recrut Interact Atheneum. Ma consider o persoana creativa, dornica de cunoastere si dedicată in ceea ce fac. In octombrie 2020, am ales sa fac parte din Interact deoarece imi place sa ma implic si vreau sa imi petrec timpul intr-un mod folositor. De cand sunt aici, am învațat sa ies din zona de confort, sa ma implic, sa comunic si sa lucrez mai bine in echipa. Cred ca Interact reprezinta o schimbare care ii ofera noii generatii șansa de a face lumea un loc mai bun.”

Foto: PR

Andreea Leța
Posts created 31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.