It’s a boob-job: Arta deloc simplă de a încheia un nasture

Sunt foarte sigură că nu doar eu mă confrunt cu problema nasturilor. Dintr-un mare noroc, în cazul lor, chiar nu trec prin vreo fobie, ci, pur și simplu, pe cât sunt de drăguți, pe atât îmi dau bătăi de cap. Motivul? Well… let’s have a little chat about boobs.

Marți dimineață, 8:30, deja căldură mare, cherie. Trebuie să plec la un shoot și, pentru că ar fi indicat să mă simt bine toată ziua, m-am gândit să-mi pun o cămașă albă din bumbac. Deși, ultima dată când am purtat-o, m-a prins o ploaie torențială, dar fie, hai, azi chiar ar merge o ploicică (soft porn, wink wink). Înghesui frumos cămașa în pantaloni, dau să plec, când văd că nonstop, chiar și după a 5a încercare, mi se desfac nasturii. Renunț, adopt un sac negru care e la îndemână și plec. 

Iunie anul trecut, Calea Victoriei. Ies dintr-un magazin de unde luasem niște tone de lucruri pentru un alt shoot și merg mai departe. Simțeam un pic cum bate vântul și cum e o senzație plăcută de puțină răcoare, însă nu înțelegeam de ce se tot uită lumea la mine. Doar nu adusesem eu briza, nu? Ba uite așa m-am trezit cu o superputere. Pornind de la piept, desigur, toată rochia mea cu nasturi se desfăcuse și tot ce o mai ținea pe mine era amărâta aia de curea din talie. Repet, căram și câteva punguțe. Lejer. 

Cum închizi un nasture

cămașă Massimo Dutti, cercei Monom, inele Italian Vintage, Palatul Vechiturilor sau tarabele din Vama Veche

Unii nasturi sunt ambițioși și rezistă. Chinuiți, lăbărțați, cu ațele înstinse pe acolo, o tensiune groaznică, ce să zic. Iar din punct de vedere estetic, o mare fericire, de asemenea. Cică să închizi un nasture nu e așa simplu. Zău!? Nasturii trebuie închiși de sus în jos. Cică dacă nu faci așa, ai nu știu ce problemă, asta mi-a zis cineva când m-a văzut o dată chinuindu-mă cu niște năsturei. Eu am o problema!? Ei au o problemă, au viață, respiră, se luptă și sunt împotriva noastră, the little bastards

Bine, ăsta nu e chiar singurul caz în care femeile aleg ceva mai mare sau mai mic… adorabil sau senzual… în detrimentul propriului confort. Adevărul e că, cel puțin în accepția mea, sâni fără nasturi nu se poate. Are o prietenă o vorbă, „dacă nu e pe Instagram, nu există”. Deci dacă nu se văd, nu există. Și chiar ar fi păcat, dragilor. Efectul sânilor nu e legendar degeaba. De fapt, efectul sânilor e atât de legendar, încât, de exemplu, citisem mai de mult că cele două cupole ale palatului Oscar Maugsch de vis-a-vis de Universitate, au fost inspirate de sânii unei amante celebre din epoca arhitectului. Asta da învârteală!

A propos de învârteală, să nu te pună păcatul să faci vreo mișcare bruscă atunci când ai nasturi și sâni că s-a terminat. Ești finuță, feminină, mergi frumos, stai dreaptă, respiri calm și te relaxezi frumos cu gândul că ai o bombă pe tine care stă să explodeze. Atât. Pentru joacă, tăvăleală & restul, mizezi pe bumbac cu elastan sau treci direct pe lycra. 

Ca prin minune 

broșă Palatul Vechiturilor

Mă rog, dacă nu îți place cu materiale sintetice (deși unele dintre ele nu sunt chiar cele mai rele), și pentru că, bănuiesc că acum ar trebui să vin și cu o soluție sau două, sincer, n-am descoperit mare lucru în timp. Decât că e mult mai ușor să porți o cămașă cu spatele în față. Arată kewl și rezolvă problema. Un spate gol e totuși mai ok în unele cazuri, față de un piept în libertate. Sau, dacă n-ai vreo greață în sensul ăsta, cămășile domnilor sunt croite un pic mai altfel, nouă ne vin oversize, deci, cum spuneam, înghesuite în pantalonii potriviți, pot fi minunate. 

Despre înghesuit, am un prieten care, atunci când era student, reușea să calce o cămașă în timp record. Asta pentru că nu călca partea care intra în pantaloni și partea de sub sacou. Ăsta da talent! Iar dacă ai și un sacou, bine, Doamne Ajută! și la capitolul sacouri, chiar că nu ar trebui să mai ai niciun stres. Dezbrăcată complet, n-ai cum să rămâi cu atâtea straturi. 

Cât despre rochii, să elimini tensiunea dintre tine și ea, e cel mai înțelept lucru. Lasă desfăcuți câți nasturi e nevoie, de jos, de sus, cum îți vine la mână. Dacă se desfac toți, aia e, nu cred eu că n-a pățit-o și Sophia Loren la un moment dat… Aș alege o lenjerie drăguță în zilele delicate, cu nasturi. 

În rest, dacă te uiți la 5 minute crafts, o să vezi că există posibilitatea să coși un nasture pe partea nu știu care, pe care îl închizi invers și… e prea complicat. Poți, la o adică, să trișezi și să încerci cu bandă dublu-adezivă. La mine nu prea a rezistat, dar e posibil să fii mai iscusită. 

De asemenea, se mai recomandă sutienul cu push-up. Mie piesa aia mi se pare un fel de aparat de tortură. Ori pentru că nu mi-am găsit niciodată sutienul perfect ori pentru că, acum vreo 3 ani, mi-am dat seama că viața fără e un absolut lux. Și nu e nimic ce nu poate face o bustieră un pic elastică din dantelă. Bine, la nevoie, poți să împrumuți o bustieră din aia de sport, care sper că se află în top 10 invenții ale lumii. 

rochie făcută de bunica, curea vintage

Eu rămân la părerea că cea mai bună și, dealtfel, cea mai sănătoasă variantă, e să îi lași deschiși. Iar pentru un plus de efect special, poți să porți și un colier cu o lungime incertă. Ca să fii sigură că ai și touchul ăla misterios după care ne super dăm în vânt. 

Acum nu zic că nu există și cămăși, rochii, salopete sau, în general, piese cu nasturi care arată bine în combinația asta cu bustul voluptos. Unele sunt atât de bine croite, materialele sunt atât de bune, iar butonierele atât de wow, încât n-ai ce să reproșezi. Dacă găsești așa ceva, investește fără regrete. Investește ca și cum ai pleca la război și ai găsit arumura cu pieptarul perfect. Într-o zi îți poate salva decența! Make Calea Victoriei great again

Foto: arhiva personală

Andreea Leța
Posts created 31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top