#2020CuDrag: 20 de filme/seriale pe care le-am (re)văzut anul ăsta

2020, pentru mine, a însemnat ceva mai mult timp liber, pe care am încercat să îl investesc în activități de calitate, așa cum spuneam și la începutul listei cu cele 20 de cărți. Filmele vechi și unele dintre seriale chiar au adunat zeci de ore petrecute cum trebuie.

Nu știu dacă frica de necunoscut sau alte nevoi m-au făcut să mă refugiez într-un timp nu neapărat mai bun, dar mult mai frumos decât prezentul, așa că, cel puțin în lunile de carantină, mergeam zilnic la cinema împreună cu prietena mea din copilărie, regulamentar, fiecare în vârful patului ei, dar cu ”Play” în același timp. 

Criteriul de selecție a fost inițial Cary Grant, apoi am trecut la Rock Hudson, neștiind că Netflix pregătea fenomenul utopic Hollywood, cu care am reușit să exasperez pe toată lumea din jurul meu. 

Până să apară celălalt fenomen cu care am mai disperat câteva persoane, The Queen’s Gambit, am revăzut de miliarde de ori Chocolat, unul dintre filmele mele preferate de care, pur și simplu, nu mă pot plictisi, găsesc că absolut totul, de la compoziția cadrelor, la muzică, este purrrrfect, am văzut CBGB, la care, cumva, am plâns, Mapplethorpe, chiar după ce am citit Pe când eram doar niște puști, sau The Tulip Fever, care, pe alocuri, mi-a semănat destul de tare cu Girl with the Pearl Earring

Iar a propos de plâns, nu mi-a fost dor de mai nimic anul ăsta, okay, de Vamă, dar tot am ajuns să mănânc o dată de prânz acolo, am încercat din răsputeri să mă bucur de prezent exact așa cum a fost el în fiecare clipă, însă dacă a rămas ceva, cu siguranță ar fi concertele. Cred că banii pe care i-am folosit cel mai sănătos până acum, au fost cei alocați biletelor de concerte. Mi-am văzut aproape toți idolii din copilărie (aproape pentru că Jim Morrison, știți voi.., iar cu Led Zeppelin n-a fost să fie), am trăit în minutele alea ceva ce nu poate fi cuprins într-un paragraf. Festival a pus împreună 3 dintre cele mai bune trupe de la noi, într-o oră jumate de emoție adevărată, de cadre superbe, cât despre muzică… jam session. 

Cel mai recent titlu are legătură tot cu muzica, The Prom, e foarte drăguț și, de data asta, n-am plâns de emoție, ci doar mi-a stat așa ceva în gât la ideea că există o mică probabilitate să nu arăt chiar ca Meryl Streep la 70.

N-am pus titlurile nici în ordinea în care le-am văzut, nici în ordinea preferințelor, ci fix în ordinea în care mi le-am amintit: 

1.The Queen’s Gambit

2.Hollywood

3.My favourite wife

4.Mapplethorpe

5.La Vita davanti a se 

6.Brining up baby

7.Pillow Talk

8.Send me no flowers

9.How to marry a millionaire

10.The Prom 

11.CBGB

12.Festival

13.Chocolat

14.Little women

15.The Philadelphia Story

16.Holiday

17.His girl Friday

18.The awful truth

19.Tulip Fever

20.A rainy day in New York

Foto: arhiva personală

Video: Youtube

Andreea Leța
Posts created 31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.